Veliki kovrče - izbor glačala za curling

Članak za one koji su se pitali kako odabrati željezo za velike kovrče. U početku, reći ću, cilj mi je bio nabiti dugu kosu i dobiti ovako nešto:

U potrazi za željeznim uvijačem, smjestio sam se na tri marke, označivši sve odjednom sve vrste u jednom, jer ih već postoji, Svezh je odlučio da stvar treba biti jedna, ali kvalitetna:

3. Profesionalni Moser

Sva tri glačala za curling imaju približno isti promjer, oko 38 cm i keramički premaz.

Isprobavši Auchan baš u slučaju Roventu, usprkos vrlo atraktivnoj cijeni od oko 30 dolara, ispostavilo se da željezo za kovrče nema regulator temperature, što mi nije odgovaralo, jer su krajevi prilično suhi, a trebam i željezo za uvijanje nježnog karaktera :) Isto također u vezi s Remingtonom.

Kao rezultat toga, odbio sam i Roventu i Remingtona, unatoč cijeni.

Treća opcija bio je Moser. Pa, pomislivši kako je kosa sama, zaključio sam da se na takvoj neću uštedjeti i otišao sam u prodavaonicu i kupio takvo željezo za kovrče (40 do 50 dolara). Došao sam kući, ispisao, uključio, evo zaključka:

1. Postoji regulator temperature.

2. Kabel napajanja se okreće, što je povoljno.

3. Pored keramičkog premaza, dodatna ionizacija.

1. Vrh željeznog zavijanja, za koji je uobičajeno uzimati i pomagati vjetar, savijen je oko svoje osi, što je osobno za mene uzrokovalo neugodnosti.

2. Na regulatoru temperature morate izračunati, dobro se ili se naviknuti na temperaturne podjele (po mom mišljenju postoje samo početni i krajnji pokazatelji 140-220).

3. Treći najveći minus, zbog kojeg sam vratio ovo kovrčavo željezo, je vrpca na željeznom uvijaču, na koju pritisnemo, da bi se curl zagrijao (na srednjoj temperaturi) do te mjere da ga je jednostavno bilo nemoguće pritisnuti.

Općenito, odlučeno je da se oprostimo od željeza za kovrče.

Vraćajući se u trgovinu, uzeo sam željezo za uvijanje nepoznatih za mene proizvođača profesionalnih alata Hair Master Nero digitalni ion (iste cjenovne kategorije)

Željezo za kovrče se pokazalo upravo prekrasnim s digitalnim zaslonom za podešavanje temperaturnog režima, fiksnim vrhom, zaključavanjem ključa i što je najvažnije - premazom s turmalinom.

Općenito, pokazalo se da je lijepo u poslu, ali nažalost, uz pomoć takvih noktiju teško je dobiti kovrče za koje sam očekivao da su prikladnije za davanje valovite kose.

A evo o onome što se dogodilo:

Općenito, ovdje je takav eksperiment. Mislim da će za neke informacije biti važne, jer sam čitav internet potrošio u potrazi za informacijama, ali sve je bilo uzalud.

Odaberite najbolje trostruko uvijač za kosu: TOP 7 ocjena, karakteristike, recenzije, cijena

2018/12/10

Kosa muškarac smatra znakom zdravog i njegovanog životnog partnera. Stoga žene posvećuju posebnu pozornost njihovoj njezi. Curls dugo ostaju u modi, lako se mogu stvoriti kod kuće.

Zajedno s vama odabiremo najbolje trostruko uvijanje za kosu: TOP 7 ocjena, karakteristike, recenzije, cijena, prednosti i nedostaci svakog modela. Uz malo vremena za proučavanje ovih čimbenika, dugo ćete biti zadovoljni s kupnjom..

Sadržaj:

Ocjena TOP 7 najboljih trostrukih igara

Želja proizvođača tehnologije da udovolje ženskom stanovništvu planeta doprinosi velikom izboru jastučića na tržištu. Predstavljamo vašoj ocjeni najpopularnijih:

  1. Babyliss 2269.
  2. Dewal Starstyle 03-020.
  3. Dewal Mini-wawe 03-220B.
  4. BABYLISS 2369.
  5. BABYLISS 2469TTE.
  6. Viconte VC-6741.
  7. HARIZMA H10342 PRO WAVER 3 U 1.

Mi ćemo detaljnije razmotriti značajke svakog modela.

Babyliss 2269

Prvo mjesto na popisu zauzimaju klipnjače s premazom od titanijum-turmalina. Dugi životni vijek i jednolika raspodjela temperature na površini čine ih favoritima mnogih žena. Savršeno se nose s zamršenom večernjom frizurom i dnevnim stylingom.

Materijaltitan turmalin
Snaga, W110
Jamstvo, mjesec12
  • sposobnost podešavanja temperature grijanja, uzimajući u obzir svojstva kose;
  • automatski se isključuje nakon 60 minuta;
  • poseban premaz titanijum-turmalin štiti kosu od pretjeranog oštećenja;
  • izolirani vrhovi - smanjite broj slučajnih opeklina tijekom uporabe;
  • rotirajuća vrpca - nema potrebe osigurati da se ne uvija;
  • Set uključuje prostirku i rukavice za zaštitu od visokih temperatura;
  • držač zatvara pincete za skladištenje.
  • veća težina (1020 g).

Prosječna cijena: 4900 - 6300 rubalja.

Kupila sam željezo za curling nedavno, prije otprilike šest mjeseci, često pravim kovrče. Sviđa mi se, brzo se zagrijava i namaže mi kosu, svakodnevno oblikovanje traje do 20 minuta. Brzo sam se naviknuo na težinu željeza za curling. U starom, žica se neprestano zbunjuje, nema toga.

Dewal Starstyle 03-020

Ovaj je model sjajan za stvaranje slike holivudske dive. Brzo se uvija i stvara potrebnu volumen. Pažljivo tretira kosu, čak i uz svakodnevnu upotrebu. Posebni prigodni styling stvoren je u roku od 30 minuta i traje dugo..

Jamstvo, mjesec12
Materijalturmalin
Snaga, W115
  • prirodni premaz turmalina, potiče prirodnu ionizaciju kose;
  • široki temperaturni raspon omogućuje vam odabir najboljeg načina stvaranja frizura na kosi (60-200 ° C);
  • ugrađena brava - zatvoreno spremište bez ikakvih poteškoća;
  • kabel koji se okreće pojednostavit će upotrebu;
  • postolje, toplinski izolirani vrhovi, protuklizne ručke, automatsko isključivanje - učinit će stil što sigurnijim;
  • automatski izbor napona omogućuje uporabu željeza za uvijanje u rasponu od 110 V do 240 V.
  • nedostatak poklopca za pohranu.

Prosječna cijena: 3 250 - 3 630 rubalja.

Tražio sam opciju za osobnu upotrebu. Styling radim 1-2 puta mjesečno, a nisam htio kupiti skupo željezo za curling. Dovršava svoj zadatak, kovrče su brze i jednostavne.

Dewal Mini-wawe 03-220B

Kompaktno željezo za curling pogodno je za stvaranje frizura na cesti ili za kućnu upotrebu, ne zauzima puno prostora u koferu tijekom putovanja. Specijalni premaz ne isušuje kosu čak ni uz čestu upotrebu.

Jamstvo, mjesec12
Snaga, W45
Materijalkeramika
  • keramički premaz ne oštećuje kosu duž cijele duljine i omogućuje lako klizanje;
  • kabel s petljom za vješanje rotira se za 360 °;
  • toplinski izolirani vrhovi;
  • klizne ručke;
  • automatsko isključivanje;
  • mogućnost rada s naponima od 110 V do 240 V.
  • nedostatak regulatora temperature.

Prosječni trošak od 2326 rubalja.

Teta je za neke odmora dala željezo za curling. Svakodnevni styling se ne odnosi na mene. Nekoliko puta sam morao kosu u kratkom vremenu i gotovo u ekstremnim uvjetima - ova djevojčica nije razočarala, usprkos mojoj predrasudi prema njoj.

BABYLISS 2369

Vjerni asistent u njezi kose nadaleko je poznat među ljepoticama. Jednostavna upotreba i ionizacija omogućuju svakodnevne frizure za princeze. Stvaranje modernog izgleda potrajat će ne više od četvrt sata..

Snaga, W79
Jamstvo, mjesec12
Materijaltitan turmalin
  • premazivanje radnih površina s titanom i turmalinom - zadržava vlagu u kosi;
  • precizno podešavanje temperature za bilo koju vrstu kose;
  • jonizator čini kovrče glatkim i sjajnim;
  • za skladištenje u zatvorenom stanju - stezaljka;
  • Toplinska izolacija vrhova i rotacija kabela pojednostavljuje uporabu glačala za kovrčanje kod kuće.
  • Nisu pronađeni nedostaci.

Prosječna cijena: 3 163 - 7 153 rubalja.

Dugo sam pretraživao i poredao opcije za plok. Željela sam da bude ugodno i napraviti lijepe kovrče. Pokušao sam puno. Ali nastanili smo se na ovom. Ispadaju duboki valovi, kosa ne pati. Za lijepe kovrče nekoliko puta tjedno, ono što vam treba.

BABYLISS 2469

Stvaranje lijepih kovrča u profesionalnom salonu ili kod kuće nije teško. Svakodnevni styling ili frizura za izlazak stvorena je bez puno napora i štete za kovrče.

Jamstvo, mjesec12
Snaga, W88
Materijaltitan turmalin
  • radna površina s premazom od titanijum-turmalina štiti od isušivanja kose;
  • regulator temperature omogućuje vam postavljanje savršenog programa za vaše kovrče;
  • jonizator koji daje sjaj i vlagu;
  • zaključavanje u zatvorenom položaju;
  • toplinska izolacija vrhova i kabela koji se okreću - pružaju prikladnu sigurnu upotrebu.
  • težina nešto više od sličnih modela (430 g).

Prosječni trošak 4.139 - 7.153 rubalja.

Zaljubite se u ovo kovrčavo željezo! Iako se ne volim baviti vlastitim stylingom, sada se trudim i treniram. Ponekad zamolim prijatelja da mi pomogne. Ispada prirodno i lijepo.

Viconte VC-6741

Curls ostaju u modi. Prirodnost je trend nove sezone. Uređaj vam omogućuje stvaranje modernog stila u kratkom vremenu..

Jamstvo, mjesec12
Snaga, W70
Materijalkeramički turmalin
  • keramički premaz turmalina radnog područja štiti kosu od pretjeranog oštećenja;
  • rotirajuća vrpca omogućuje vam da udobno koristite željezo za curling;
  • temperatura grijanja (200 ° C) omogućuje vam stvaranje stila u kratkom vremenu;
  • automatski se isključuje prilikom pregrijavanja;
  • ergonomski dizajn
  • nema termoregulacije.

Prosječni trošak od 716 - 1600 rubalja.

Prije nastupa otkrio sam da moje staro željezo za kovrče više ne radi. Iznenađenje je neugodno, ali pitanje je trebalo brzo riješiti. U najbližoj trgovini odabrao sam jednu od najjeftinijih opcija. Rezultat je premašio očekivanja. Prirodne kovrče ispale su u kratkom vremenu. U odnosu na moje staro željezo za kovrče, to je puno lakše.

Harizma H10342 3 IN 1

Ovim željezom za uvijanje mogu se stvoriti razne kovrče. Izmjenjiva okretna mlaznica omogućuje vam da realizirate šik stil skupih salona kod kuće.

Jamstvo, mjesec12
Snaga, W120
Materijalkeramički turmalin
  • stvara tri vrste kovrča (klasični, povećane visine, u obliku slova S);
  • keramički premaz turmalina štiti kosu od pregrijavanja;
  • točna termoregulacija omogućit će vam da se nosite s bilo kojom vrstom kose;
  • integrirani zasun i okretni kabel;
  • prostirka i rukavice uključene.
  • zahtijeva vještinu za upotrebu.

Prosječna cijena od 2998 - 3500 rubalja.

Ostvario se san i kovrče u obliku slova C. Zadovoljan sam, međutim, nije se ispalo odmah, pogledao sam nekoliko lekcija. Rezultat je vrijedan toga!

Tabela usporedbe predstavljenih modela

Trostruki glačala za curling imaju niz karakteristika. Da biste olakšali izbor, nudimo vam komparativnu tablicu predstavljenih modela.

BABYLISS 2269DEWAL STARSTYLE 03-020DEWAL MINI-WAWE 03-220BBABYLISS 2369BABYLISS 2469Viconte VC-6741HARIZMA H10342 3 U 1
Promjer mm22/19/2222/19/2210/10/1019/19/1918/18/1819/19/1919/19/19
Premazivanjetitan turmalinturmalinkeramičkititan turmalintitan turmalinkeramički turmalinkeramički turmalin
Temperatura grijanja, ° C140-22060-200190140-220140-22020080-230
Regulator temperaturemehaničkimehaničkiNeelektroničkaelektroničkaNemehanički
Kord, m2.72.52.52.72.72.53
Snaga, W11011545798870120
Napon napajanja210-240110-240110-240210-240210-240210-230210-230

Upute za korištenje

Oblikovanje s trostrukim kvačicama podsjeća na usklađivanje s željezom, ali umjesto savršeno ujednačene kose ispadaju romantične kovrče.

Stvaranje frizura samo na suhoj kosi, mokroj sklonoj oštećenju.

Prije rada s uvijačem, na kosu se nanosi termičko zaštitno sredstvo. Odabirom potrebnog temperaturnog režima, držite bravu između kliješta i držite najviše 10-15 sekundi. Dalje, pomaknite se niz pramen. Polaganje započinje s donjim nitima i postupno se premješta na gornje.

Video

Kada gledate videozapis, naučit ćete kako stvoriti elegantan stil u nekoliko minuta.

Ne možete zabraniti kovrčavi život: odabiremo najbolje uvijače za kosu

Sanjate lijepe kovrčave kovrče? Pegla za curling vaš je glavni saveznik. Odabir najboljih uvijača za kosu kako biste stvorili elegantan volumetrijski stil.

Mi vam kažemo gdje potražiti najbolje uvijače za kosu i kako odabrati kliješta za vašu vrstu kose.

Kako odabrati curler za kosu

Materijal ploča

Prilikom odabira željeza za uvijanje, važno je razjasniti od kojeg materijala je napravljeno željezo za uvijanje. Keramika ili turmalin - zapamtite da materijal ovisi o tome je li uređaj prikladan za vašu vrstu kose ili ne.

  • Keramika

Temperatura je ravnomjerno raspoređena, što je važno za glatko klizanje.

Pogodno za sve tipove kose.

  • Turmalin

Izrađuje negativne ione koji glatku kutikula, glatke lepršave kovrče i daju im sjaj.

Profesionalni rezultat na niskim temperaturama.

Pogodno za tanku kosu.

  • titanijum

Najlakši i trajniji materijal.

Brzo i ujednačeno grijanje.

Najviša temperatura grijanja.

Čak i gruba i nestašna kosa vrlo se brzo i lako uvija.

Pogodno za gustu, grubu ili nestašnu kosu..

Pogodno za profesionalnu upotrebu..

Ponekad proizvođači kombiniraju više materijala odjednom, poput keramike i turmalina ili titana i turmalina.

Kako odabrati uvijač za kosu: vrste uređaja za oblikovanje

Konačni rezultat ovisi o obliku željeza za uvijanje. Mekani valovi ili cik-cak kovrče - saznajte kako odabrati pravu curler za kosu.

Okovi za uvijanje kose prikladni su za stvaranje ujednačenih kovrčava duž cijele duljine zahvaljujući kopči na oprugama. Željezo za kovrče je pogodno za oblikovanje i na dugoj i na srednjoj kosi. Protiv ovog oblika - može oštetiti krajeve kose.

Štapići za curling nemaju posebnu stezaljku - morate ručno navijati i držati kovrče. Glavna prednost termičkog štapa je ta što ne ostavlja bore i kovrče ravnomjerno. Potražite sredstvo za uvijanje kose koje namotava kovrče prirodnim valovima - koristite štapić za curling. Opipljiv minus - trebate se naviknuti na štapić.

15 najboljih kovrča za vodeće curlers

Lagani, jedva primjetni valovi ili razigrani izražajni kovrče mogu se napraviti pomoću pravilno odabranog željeznog uvijača. Najbolje marke za kućnu upotrebu su Philips, Rowenta, profesionalne uređaje proizvode BaByliss, Valera. Opremljeni su konusnim, spiralnim, trokutastim, dvostrukim, trostrukim mlaznicama.

Kako odabrati

Pri odabiru najboljeg željeza za kovrče uzmite u obzir:

  • Vlast. Što je veći, to je brže grijanje. Profesionalci odabiru uređaje s parametrima od 50-130 vata. Za curling kod kuće dovoljna je snaga od 25-50 W.
  • Temperaturni način rada. Dobro željezo za curling ima temperaturu u rasponu od 50 do 230 stupnjeva. Za tanke razdvojene krajeve prikladni su pokazatelji 60-80, 100-120 °, za kosu nakon bojenja - 150-180 °, tvrda i zdrava kosa može se položiti na 200 stupnjeva.
  • Promjer mlaznice. Što je manji, to će se manje kovrče ispasti. Prosječni parametar je 2,5 cm. Za male kovrče odaberite najmanji promjer - 10-18 mm, za srednje kovrče prikladni su parametri - 19, 25, 32 mm, za velike kovrče - 33, 38, 45 mm.
  • Kabel. Odaberite gustu rotaciju s duljinom od 2 do 3 m.
  • Termostat - pomaže vam odabrati temperaturu za vašu vrstu kose.
  • Stanite - pomoću njega možete uređaj staviti na bilo koju površinu.
  • Funkcija automatskog isključivanja - sprječava pregrijavanje, štiti od opekotina i požara.
  • Toplinsko-izolacijski vrh - pomoću njega možete držati uređaj s obje strane.

Konačni rezultat ovisi o vrsti željeza za uvijanje:

  • Klasična okrugla s kopčom - koristi se ne samo za uvijanje kose, već i za ravnanje.
  • Konusni oblik - sužava se prema kraju, koristi se za stvaranje prirodnih jakih kovrča. Uvijač od mrkve prodaje se bez kopče, pa se može uključiti i rukavica sa zaštitom od topline.
  • Spirala - šipka s reljefom u obliku spirale. Da biste dobili spiralni curl, brave su složene u udubljenja. Spiralne mlaznice mogu se prodati s konusnim.
  • Valovitost - kovrčavo željezo sa cik-cak mlaznicama za stvaranje malih, srednjih i velikih lomljenih niti.
  • S trokutastom mlaznicom - stvara jasne, izražajne slomljene kovrče.
  • Dvostruko - s dvije radne površine stvorite lagane cik-cak valove. Pramenovi su namotani s "osam" zauzvrat na svakom deblu. Modeli se mogu prodavati kopčama za pričvršćivanje kovrča tijekom omotavanja.
  • Trostruko - s tri roga, između kojih su fiksirane brave. Styler im stvara ne previše voluminozno identične, kovrče se zadržavaju dulje vrijeme. Trostruki uvijači za uvijanje često se koriste prilikom stvaranja retro frizura.

Ploča premaz

Prilikom odabira uređaja obratite pažnju na oblaganje ploča:

  • Keramika - krhka, bezopasna, ravnomjerno raspoređuje toplinu, ionizira kosu, poboljšava njihovu strukturu.
  • Turmalin - najskuplji materijal, sastoji se od najmanjih kristala poludragog kamena. Turmalinsko željezo za uvijanje dulje vrijeme daje kosi svilenu i sjajnu.
  • Teflon - ravnomjerno zagrijava, niti na njemu se ne slijevaju, ne isušuju. Prskanje je kratkotrajno, brzo se briše.
  • Titan - premaz je otporan na mehanička i kemijska oštećenja, ne isušuje i ne elektrificira pramenove, brzo se zagrijava, pogodan je za bilo koju vrstu kose.
  • Metal je najjeftiniji i najštetniji: kada se zagrijava, suši kosu, uklanja prirodnu masnoću i vlagu iz nje - s vremenom ona postaje krhka, pojavljuju se razdvojeni krajevi.

Klasične klešče s stezaljkom

Na kosi bilo koje duljine možete stvoriti glatke valove i kovrče željezom za kovrče. Cilindrični klijenti su jednostavni za uporabu, čvrsto hvataju brave, mogu imati nekoliko temperaturnih uvjeta. Uobičajene veličine valjka - promjer 10-25 mm, duljina 25-35 cm.

15 najboljih dlačica za kosu prema recenzijama kupaca

Lijepe i stabilne kovrče san su svake žene. Ponekad želim napraviti šik frizuru s valom, ne samo za odmor, već i za normalan dan, kako bih sebi ugodila i iznenadila druge. I uvijač za kosu će vam pomoći u tome. Mnoge dame su upoznate s takvim instrumentom, a neke čak i ne zamišljaju svoj život bez njega. No, često se djevojke uzrujavaju, ne znajući koji uređaj odabrati kako bi se maksimalno iskoristile. Dilema će pomoći riješiti ocjenu najboljih plakova za kosu, gdje su grupirani prema individualnim karakteristikama. Ovi se modeli razlikuju u konfiguraciji, temperaturnim uvjetima i premazu ploča, ali svi se smatraju vodećim u kvaliteti.

Koji je kaput za curling najbolji za kosu

Najjednostavniji glačala za uvijanje izrađena su od nehrđajućeg materijala i nemaju poseban premaz. Možete ih koristiti, ali samo vlasnicima potpuno zdrave glave kose, osim toga, ne prečesto. Prilikom odabira takvog uređaja, vrijedi obratiti pažnju barem na prisutnost regulatora temperature kako bi se postupak curlinga sačuvao. I još ispravnija odluka bila bi kupiti željezo za kovrče sa zaštitnim premazom na valjku - takvi su modeli manje opasni, ali prilično učinkoviti kada uvijate kovrče..
Danas proizvođači ploča za premazivanje radnih dijelova ploča koriste sljedeće materijale:

  1. Titan. Opcija sa svojstvima bez lijepljenja, brzim zagrijavanjem i velikom čvrstoćom. Ali istodobno, cijena cijena ploča s titanskom presvlakom čini malo ljudi sretnima.
  2. Teflon. Prskanje je neljepljivi sloj koji ne dopušta izgaranje niti. Ali s vremenom se njegova svojstva gube, a na vrhu se pojavljuju ogrebotine, pa čak i pukotine, pa je teško nazvati takav premaz trajnim.
  3. Keramika. Nalazi se na vrhovima profesionalne i poluprofesionalne razine. Svako dobro željezo za keramičke prevlake karakterizira jednolično zagrijavanje radnog dijela i ionizacijska funkcija. Osim toga, ovo prskanje štiti dlake od oštećenja..
  4. Turmalin. Najbezopasnije prskanje s učinkom ionizacije omogućuje vraćanju kovrče prirodan sjaj i snagu. Turmalinske pegle za kovrčanje dopušteno je koristiti na najproblematičnijoj kosi, jer će ovaj premaz na njih imati samo pozitivan učinak..

Ovi prskanja su najčešći, ali postoje i manje poznati - titan-keramički, staklokeramički i drugi. Oni nemaju nedostatke mono-premaza, ali takvi su modeli gumica za kosu mnogo skuplji.

Najbolji uvijači za kosu

Da biste stvorili šik frizuru s kovrčama ne morate trošiti puno vremena ako odaberete stvarno kvalitetan uređaj. Iako su prije dame mogle samo sanjati o vrlo učinkovitim peglama za uvijanje, sada su takvi modeli dostupni svima. Ispod su samo najbolje opcije koje želite kupiti za svaku ljepoticu koja brine o svom izgledu. Ova glačala za curling idealna su za one koji se ne žele dugo zajebavati s curlersom ili plijeniti kosu permom. Prodaju se po konkurentnim cijenama i istovremeno imaju brojne potrebne funkcije za koje su odabrane u ocjeni.

1. BaBylissPRO klinčići BAB2172TTE

Gotovo neobičan izgled, glačalo za uvijanje velikih kovrča opremljeno je prikladnim kopčom, indikatorom rada i parom upravljačkih gumba. Osim toga, ovdje je predviđeno postolje koje omogućuje ne izgaranje površine dok se valjak hladi.

Uređaj ima turmalinsko prskanje po radnim pločama, može se zagrijati do 200 stupnjeva i zaštićen je od pregrijavanja. Promjer uvijanja radnog valjka je 19 mm.
Prosječna cijena modela iznosi 2500 rubalja.

Pros:

  • indikator snage;
  • zaštita od pregrijavanja;
  • duljina kabela;
  • turmalinski premaz.

minusi:

2. Kljove Philips BHB868 StyleCare Uzvišene završava

Philips pincete BHB868 StyleCare Sublime Ends - keramičko glačalo za velike kovrče uređeno je u modernom stilu. Ima standardni isječak i tri upravljačka gumba - uključeno / isključeno i "+" i "-" za promjenu temperature.

Iako je postolje tamo, dizajn se često kreće u različitim smjerovima, tako da se ne biste trebali oslanjati na njega.

Željezo za kovrče ima keramički premaz, promjer valjka doseže 32 mm, duljina kabela je 1,8 metara. Postoji 8 načina rada, maksimalna temperatura grijanja je 200 stupnjeva.
Možete kupiti model za 2500 rubalja. prosječan.

Prednosti:

  • visoka kvaliteta;
  • dobar regulator temperature;
  • 8 načina;
  • Dodatni keratinski premaz;
  • brza vrućina.

Prema recenzijama, postoji samo jedan nedostatak - kratki valjak.

3. Tongs Rowenta CF 3810

Vrlo elegantan model pincete izrađen je u zanimljivim bojama - bijeloj, bež, plavoj. Ima udoban isječak, mali zaslon i par tipki za uključivanje i promjenu temperature.

Stvarno dobar uvijač za kosu ima keramički premaz na radnom dijelu. Promjer je 25 mm, duljina kabela je 1,8 m. Postoji čak 8 načina rada.
Oznaka cijene za model odgovara - 3500 rubalja.

Prednosti željeza za uvijanje:

  • predenje žice;
  • radni timer;
  • vlaženje parom;
  • zaštita od pregrijavanja.

Nedostaci:

  • potrebno je dugo vremena da se prilagodi sustavu za punjenje vode.

Najbolji konusni uvijači za kosu

Uređaji stožastog oblika za kovrčanje kose omogućuju vam izradu prirodnih kovrča. Ovi modeli stvaraju veličanstvene frizure, tvore široke kovrče na dnu kovrča i postupno smanjuju svoju veličinu bliže savjetima. Takva glačala za curling nazivaju se poluprofesionalna, jer se za kućnu upotrebu preporučuje najmanje iskustvo, iako možete brzo naučiti jednostavne tehnike. Ali u specijaliziranim salonima koriste se prilično često. Tri najbolja uređaja predstavljena su u nastavku..

1. Rowenta CF 3345 klješta

Neke dame već od Roventa žele kupiti konusni uvijač za konus. Izrađen je u crno-bijeloj boji, ima prikladan zaslon, indikator rada i nekoliko tipki - uključivanje / isključivanje, povećanje temperature i smanjenje temperature.
Zaista dobar ionizacijski curler ima dobar keramički premaz. Može se zagrijati na ne više od 200 stupnjeva, a opremljen je visećom petljom.

Pros:

  • siguran premaz;
  • vlaženje parom;
  • zaštita od pregrijavanja;
  • 8 nivoa temperature.

minusi:

  • ne baš prikladan sustav punjenja vode.

2. Kljove Philips BHB871 StyleCare Uzvišeni završeci

Jedna od najboljih ploča za curling konusa ima izduženo tijelo, na kojem se pored stezaljke nalazi zaslon, indikator za uključivanje gumba za promjenu temperature i gumb za napajanje. Kombinacija ružičaste i crne boje u dizajnu uređaja čini ga privlačnim.

Model ima valjak s keramičkim premazom. Ovdje postoji oko 9. načina rada.Što se tiče maksimalne temperature, ovdje je viša od prethodnih ploča - 210 stupnjeva. A promjer ovdje počinje od 13 i završava s 25 milimetara.
Cijena uređaja ugodno iznenađuje - 2700 rubalja. prosječan.

Prednosti:

  • ključanica;
  • ergonomija;
  • keratinski dodatni premaz;
  • duga žica.

Nedostatak je pokazatelj snage, koji, prema pregledima, brzo prestaje raditi.

3. BaBylissPRO BAB2280TTE klinčići

Konusni uvijač za kosu ima vrlo neobičan oblik, gumiranu ručku i udobne tipke za podešavanje temperature. Ovdje se vrti kabel.

Drška ima gotovo univerzalnu veličinu, jer zahvaljujući njoj žica ne dira ruku tijekom rotacije, kao što može izgledati na prvi pogled.

Kljove su namijenjene samo za kovrčanje. Imaju 65 vati snage i oko 25 načina rada. Premaz radnog dijela u ovom modelu je u potpunosti turmalinski.
Prodaje se model kovrčavog željeza za 3500 rubalja.

prednosti:

  • izdržljivost;
  • nježni premaz;
  • uključene su zaštitne rukavice i prostirka;
  • ergonomija.

Nedostatak je nedostatak petlje.

Najbolji uvijači za kosu

Umeci za curling zanimljivog oblika valjka nisu manje popularni. Njegov radni dio izrađen je u obliku spirale, zbog koje svaki vlasnik takvog uređaja ima priliku napraviti jasne valove, kao nakon pigtail. U obliku su takvi glačala za curling pojedinačna, dvostruka i cilindrična. Još jedna značajka je odsutnost dugog stezaljka, što je potrebno kako bi se spriječilo odmotavanje krajeva. Danas se samo tri modela smatraju neprikosnovenim liderima u ovoj kategoriji, a svi su detaljnije opisani u nastavku..

1. Nippers Hairway 04083-18

Najbolji val varalice za kosu s dva valjka ima prikladan isječak. Regulator temperature ovdje je izrađen u obliku kotača. Također se na kućištu nalaze indikator rada i gumb za napajanje.

Valjak za kovrčanje ovog modela možete odabrati ne samo zbog atraktivnog izgleda, već i zbog dostojnih karakteristika: zagrijavanje do 220 stupnjeva, premaz turmalinom, snaga od 110 vata. A na kovrčavu kosu srednje duljine s ovim kvačicama trebat ćete potrošiti ne više od pola sata.
Prosječna cijena uređaja je 3 tisuće rubalja.

Pros:

  • turmalinski premaz;
  • rotirajuća vrpca;
  • ubrzano grijanje;
  • udoban regulator temperature.

minusi:

2. BaBylissPRO klinčići BAB2469TTE

U rangiranju najboljeg ravna kose u obliku vala nalazi se i model popularnog proizvođača. Izgleda moderno i neobično, jer ima samo jednu zakrivljenu radnu površinu. Drška je ravna i ergonomska.

Ovaj model kliješta može maksimalno zagrijati do 210 stupnjeva. Od dodatnih značajki ovdje je navedena ionizacija. A u ovom uvijaču postoje dvije mlaznice - uvijači za glačanje i valovitost.
Uređaj se prodaje u prosjeku za 4200 rubalja.

Prednosti:

  • dugačak kabel;
  • ionizacija;
  • Regulator temperature;
  • turmalinski premaz.

Nedostaci:

3. Trakica za ukosnice 04005

Izvrsna proračunska curler za kosu s zakrivljenom ručkom ima mat finiš. Opremljen je klizačem za promjenu temperature i radnim indikatorom.

Gumbi za uključivanje i isključivanje ovdje nisu dostupni. Uređaj se isključuje kad je klizač u središtu, a kad se pomakne na bilo koju stranu, klijenti se automatski počinju zagrijavati.

Snaga modela je 50 vata. Proizvođač je predvidio žicu od 2,5 metra za povezivanje s mrežom. A premaz radnog dijela je turmalin.
Postoji željezo za curling reda od 2 tisuće rubalja.

prednosti:

  • brzo zagrijavanje;
  • pouzdana pokrivenost;
  • izvorni valovi;
  • sigurnosni.

Nedostatak je ne rotacijski kabel.

Najbolja glačala za kovrče za kosu

Ljubitelji eksperimenata svakako bi trebali iskušati željezo za kovrče. Ime je dobila zahvaljujući valovitoj površini. Zbog njega možete stvoriti prekrasne cik-cak iz brave kose duž cijele duljine. Osim toga, ovi uređaji imaju dobru sposobnost dodavanja volumena kosi, posebno u bazi. I najbolje od svega, modeli u nastavku nose se sa zadatkom. Često dobivaju pozitivne povratne informacije o kupcima i oduševljavaju mnoge svoje korisnike. A naučiti kako ih koristiti za volumen korijena sasvim je moguće bez pomoći majstora.

1. Kljove DEWAL 03-66Z Pro-Z Midi

Izvrstan za recenzije kupaca, uređaj ima kompaktne dimenzije. Upravlja se samo klizačem koji omogućuje uvijanje u jednom optimalnom načinu.
Karakteristike modela su vrlo dobre: ​​temperatura do 200 stupnjeva, snaga 35 W i pouzdano prskanje turmalinom. Uz to, postoji petlja za vješanje.

Pros:

  • kvaliteta premaza;
  • okretni kabel;
  • ergonomija;
  • pristupačan trošak.

Nedostatak je prisutnost samo jedne mlaznice za valovitost.

2. Krim klipovi MOSER 4415-0050 / 0051/0052

Mlade djevojke će rado odabrati takvo željezo za kovrče za kosu, jer se prodaje u različitim svijetlim bojama. Možete ga uključiti i isključiti samo klizačem koji se nalazi na donjoj površini.
Maksimalna temperatura grijanja modela je 230 stupnjeva, minimalna 150. Duljina kabela je posebno ugodna - 2,8 m.
Prosječni trošak je 2 tisuće rubalja.

Prednosti:

  • podudaranje cijene i kvalitete;
  • duljina kabela;
  • brza vrućina.

Nedostaci:

  • vrh je jako vruć.

3. Zupčani klipnjači BaBylissPRO BAB2512EPCE

Visokokvalitetni valoviti curler s ravnom i širokom radnom površinom izgleda strogo jer se prodaje samo u crnoj boji. Na kućištu se nalaze: indikator napajanja, gumb za uključivanje / isključivanje, kao i kotač za kontrolu temperature.

Klinčići imaju snagu od 125 W, zagrijavaju se do maksimalno 200 stupnjeva, a duljina rotirajućeg kabela doseže 2,7 metara. Postoji pet načina rada.
U trgovinama i na Internetu ovaj model košta ne više od 3500 rubalja.

prednosti:

  • prikladan regulator temperature;
  • duga žica;
  • profitabilna cijena.

Programeri su uveli tehnologiju EP 5.0 u ovaj model željeznog uvijača. Ovo je poseban premaz nove generacije, koji je daleko najbolji za ravnanje kose..

Najbolja glačala za uvijanje kose

Uvijači za curling u obliku kljova s ​​ravnom površinom ne manje privlače moderne modne žene. Sposobne su oba kovrčati i izravnati ih, ali istodobno se prodaju po vrlo povoljnim cijenama. Takvi su modeli osobito popularni kod dama koje vole mijenjati svoju sliku svaki dan, pokazujući se na okolne šik kovrčave kovrče ili besprijekornu ravnu kosu. Modeli predstavljeni u nastavku prepoznati su kao lideri zbog brojnih oduševljenih pregleda običnih žena i profesionalnih frizera. Aktivno se koriste i kod kuće i u salonima, osim toga, ne zahtijevaju posebne vještine u radu.

1. Nippers iron Polaris PHS 2405K

Izuzetno dugo jeftino željezo za kovrče za kosu prodaje se u nekoliko mirnih boja. Ima tri zgodna upravljačka gumba.

Model s petljom i rotirajućom žicom zagrijava se do najviše 220 stupnjeva. Može se koristiti i za uvijanje i za ravnanje kose. Prevlaka ploča je keramička..
Željezo za kovrče na prodaju prosječne cijene 1.400 rubalja.

Pros:

  • zaštita od pregrijavanja;
  • ergonomija;
  • brzo zagrijavanje;
  • zaključavanje ploče.

minusi:

2. Sredstva za glačanje Philips HP8324 Essential Care

Philips glačalo za kovrče izgleda nimalo lošije od ostalih proizvoda ove marke. Sve kontrole i indikator performansi su izvrsne kvalitete..

Uređaj zagrijava ne više od 220 stupnjeva, a među njegovim dodatnim značajkama nalazi se ionizacija. Prevlaka na pločama je u potpunosti keramička..

Po cijeni model ugodno iznenađuje - 1800 rubalja. prosječan.

Prednosti:

  • ionizacija;
  • zaštita od pregrijavanja;
  • brza spremnost za rad;
  • učinak traje dugo;
  • siguran poklopac.

Nedostatak je nedostatak zaslona.

3. Željezni klinčići BaBylissPRO BAB2072EPE / EPRE / RGEPE

Izvrsno izduženo glačalo s pristojnom opremom dobiva izuzetno pozitivne kritike o kvaliteti, položaju upravljačkih tipki i izvrsnoj funkcionalnosti. Ploče su ravne, ali nije teško uvijati niti s njima..
Model s keramičkim premazom ima snagu od 60 W i maksimalnu radnu temperaturu od 230 stupnjeva. Ovdje je predviđeno pet načina rada..

Uređaj možete kupiti za oko 4300 rubalja.

prednosti:

  • tehnologija ravnanja EP 5.0;
  • slučaj uključen;
  • lagana težina;
  • ergonomija;
  • naznaka.

Nedostaci:

Koji uvijač za kosu kupiti

Koristeći popis najboljih jastučića za kosu, svaka će dama moći odabrati sjajan uređaj koji će dugo koristiti. Svaki od predstavljenih modela ima svoje prednosti i mane. Na njih se vrijedi osloniti kada odaberete željezo za kovrče. Osim toga, ne treba zaboraviti na premaz, jer sigurnost korištenja takvog uređaja i učinak dobiveni od njega ovise o njemu. Što se tiče oblika i svrhe željeza za uvijanje, ovdje se kupci trebaju oslanjati samo na vlastite sklonosti i željene frizure, jer svaka osoba ima svoj ukus i slušanje mišljenja drugih u ovom pitanju nije uvijek korisno.

Ocjena najboljih uvijača za kosu

pridružite se raspravi

Podijelite sa svojim prijateljima

Brz način stvaranja kovrča je korištenje željeza za curling. Zbog raznolikosti mogućnosti ovog alata, možete dobiti i velike kovrče, i male kovrče, pa čak i afro-kovrče. Uz to, postoje glačala za kovrče za savršeno glatku kosu ili bazalni volumen. Pročitajte više o ovom alatu u ovom članku..

Koji premaz odabrati?

Najjednostavniji i povoljniji modeli izrađeni su od nehrđajućeg čelika i nisu obloženi. Brzo se zagrijavaju, pogodno samo za rijetku uporabu, pod uvjetom da imate zdravu kosu. Regulator temperature omogućuje vam da nekako smanjite negativan utjecaj takvog instrumenta na kosu. Međutim, bolje je kupiti željezo za kovrče sa zaštitnim premazom na površini. Ovo može biti jedan od sljedećih materijala..

  • Titan. Materijal se brzo zagrijava, ima zaštitni premaz i dug radni vijek. U kombinaciji s regulatorom temperature, premaz od titana relativno je siguran za zdravu kosu. Međutim, glačala za curling s takvim premazom imaju visoku cijenu.
  • Teflon. To je i premaz protiv ljepljenja koji ne izgara niti. Međutim, s vremenom se njegova površina ogrebotina i abrazira, što utječe na zaštitne funkcije materijala.
  • Keramika. Skuplji i sigurniji premaz koji se uobičajeno koristi na profesionalnim alatima. Brzo i ravnomjerno se zagrijava, štiti brave od suhoće, ima funkciju ionizacije.
  • Turmalin. Danas se premaz turmalina smatra najbezopasnijim, osim toga, uređaji s turmalinom opremljeni su funkcijom ionizacije. To zauzvrat pruža sjaj i ljepotu kosi..

Turkalinske glačalice za kovrčanje dopušteno je koristiti čak i na problematičnoj kosi, jer to neće uzrokovati da se kosa osuši.

Najbolji proizvođači

Najbolje uređaje za styling proizvode tvrtke koje se bave proizvodnjom frizerskih alata za profesionalce. Među njima - Braun (Njemačka), Valera (Kina), Babyliss (Francuska). Proizvode ovih marki odlikuju trajnost, poštovanje prema kosi i različite mogućnosti proizvoda. Unatoč činjenici da se alati nazivaju profesionalnim, oni će se prikladno koristiti kod kuće. Međutim, trošak je na ove marke prilično visok.

Neznatno lošiji u kvaliteti, ali imaju pristupačniju cijenu, glačala za kovrče iz Rowenta (Francuska), Remington (SAD), Dewal (Njemačka), Philips (Nizozemska).

Ako razmotrimo još povoljnije proizvode, tada domaći brend Polaris i kineska Scarlett nadahnjuju samopouzdanje. Ovi proizvođači optimiziraju cijenu ne na štetu kvalitete, već na štetu funkcionalnosti, tako da upotreba ovih alata ne nanosi veliku štetu kosi.

Top modeli

Razmislite o najpopularnijim glačama za uvijanje - i skupim profesionalnim i onima s više proračuna. Radi praktičnosti razdijelit ćemo ih na vrste.

Cilindričan

Cilindrično željezo za curling često se naziva klasičnim. Ovaj uređaj, čiji je grijaći element ima oblik cilindra, a opremljen je kopčom za pričvršćivanje brave. Zbog činjenice da je promjer "cilindra" isti na različitim krajevima, kovrče su ujednačene po cijeloj dužini.

Odabirom cilindričnog željeza za kovrče različitog promjera, možete dobiti i male i srednje, kao i velike kovrče. Ne zahtijeva posebne vještine u radu, jer je zbog stezanja, pramen sigurno fiksiran i nema posebnih poteškoća s omotavanjem. Međutim, isti ovaj isječak može uzrokovati stvaranje nabora na kosi.

Različite stožaste ploče mogu se nazvati dvostrukim proizvodima. Uključuju 2 stilska dijela u obliku konusa. Na takvo se kovrčavo željezo namotava žica, naizmjenično na svakom „cilindru“, nakon čega se povlači. Željezo za dvostruko uvijanje može imati treći cilindar za bolje fiksiranje uvijene kose.

Jedan od popularnih cilindričnih jastučića je Braunova boja EC2 saten. Proizvod vam omogućuje da dobijete velike kovrče, pogodne za dodavanje volumena kosi. Uz pomoć ovog glačala možete čak i zategnuti šiške, a da pritom ne riskirate pretvoreno u "janje". Od prednosti - 9 načina grijanja i njihovo precizno podešavanje zahvaljujući LCD zaslonu. To vam omogućuje da izbjegnete pregrijavanje kose, odaberite odgovarajući način za svaku vrstu kose.

Pri uvijanju obojene kose ne blijede i ne gube pigment. Uređaj ima funkciju ionizacije koja daje glatkoću i sjaj. Od minusa, prema recenzijama korisnika, možemo izdvojiti nedostatak pričvršćivanja za vješanje željeza za kovrče.

Cijena uređaja prilično je prihvatljiva za proizvod slične klase poznate marke.

Remington Ci5319 je još jedna popularna verzija cilindričnog željeza za uvijanje. Proizvođač pozicionira svoje proizvode kao univerzalni proizvod, pogodan za tanke i debele, nestašne niti. Promjer proizvoda je 19 mm, što vam omogućuje da dobijete kovrče srednje veličine.

Uređaj je opremljen funkcijom ionizacije koja blagotvorno utječe na stanje kose, osigurava njihovu glatkoću i uklanja lepršavost.

Uređaj ima 8 načina grijanja, međutim, kad okrenete upravljački kotač, specifična temperatura grijanja nije prikazana. Među minusima nedostaje zaštitnih rukavica za ruke.

Cilindrično željezo za uvijanje Bosch PHC5363 ima sličan promjer. Keramički premaz ploča i brzo zagrijavanje omogućuju vam da brzo napravite kovrče i bez puno štete. Štoviše, uređaj je prikladan za dugu kosu, a također ima i kopču za zaključavanje. Ali nema vremena za zagrijavanje kovrče, pa morate sami kontrolirati stupanj zagrijavanja niti. Međutim, nekoliko temperaturnih uvjeta omogućava vam odabir optimalne temperature za određeni tip kose.

Uređaj je praktičan za korištenje - ima malu težinu, udobno se uklapa u ruku, kabel (iako ne predugo - 1,8 m) zakreće se oko svoje osi, postoji postolje za proizvode, ali u ovom modelu nema petlje za vješanje.

Prekrasnim kovrčama možete dobiti što je brže moguće i uz minimalnu štetu na kosi koristeći željezo za curling Rowenta CF 3372. Proizvod ima promjer od 32 mm, 9 načina grijanja i prilično usku kopču. Zahvaljujući najnovijim karakteristikama, ovaj je model prikladan i za uvijanje nestašne grube kose.

Uređaj se brzo zagrijava, ima funkciju isključivanja u nuždi. Prema recenzijama, kada koristite željezo za uvijanje, lako možete dodirnuti gumb za kontrolu temperature, što se ne može nazvati normom.

Stožast

Konusi za glačanje kovrča omogućuju vam da dobijete elastične kovrče koje su što sličnije prirodnim kovrčama. Veći su u korijenu kose i "skupljaju se" na krajevima.

To je zbog dizajnerskih značajki proizvoda - radna površina izgleda poput konusa ili mrkve. Dio stiliranja konusnih klešta sužava se od osnove do vrha. Najčešće uređaj koriste profesionalci..

Dizajnerska značajka ovog uređaja je da željezo za kovrče nema stezaljku. Da biste fiksirali kovrče na željeznom uvijaču, bit će potrebna određena vještina i pomoć ruku, a kako bi se posljednja zaštitila od opeklina, posebna rukavica.

Izrađena je od posebnih materijala koji se ne zagrijavaju i obično dolazi s željeznom glačom.

Često, spiralna mlaznica dolazi u kompletu s stožastim željeznim curlingom. Omogućuje vam da dobijete male elastične kovrče, ali sam postupak bit će prilično zahtjevan i trebati vremena. Bit će potrebno odvojiti tanke brave i namotati ih u posebne utore na mlaznici.

Jedan od lidera u prodaji konusnih ploča je Rowenta CF 3345. Ovaj je proizvod dizajniran za stvaranje malih kovrča. Zbog nedostatka stezanja, kovrče su uredne, bez nabora. Međutim, kao i svaki model bez kopče, ovaj će proizvod biti nemoguće koristiti za kratku kosu. Za navijanje i učvršćivanje pramenova osiguravaju se zaštitne rukavice za ruke s željeznim uvijačem.

Uređaj ima kontrolu grijanja - temperatura se prikazuje na zaslonu. Prevlaka ploča je keramička, ali nema vremena za isključivanje kovrča. Sam proizvod je lagan, udobno se uklapa u vašu ruku, ima dugu rotirajuću vrvicu i karakterizira ga brzina zagrijavanja. Od minusa - nedostatak poklopca za pohranu.

Ako vam treba konus većeg promjera, obratite pažnju na uzvišene završetke Philips BHB868 StyleCare. Prvo što korisnici primijete kod korištenja ovog modela su elastične kovrče koje se zadržavaju dulje vrijeme. Uz to, uređaj je opremljen vremenskim osiguračem, brzo se zagrijava, ima nekoliko temperaturnih uvjeta i nema stezanje (garancija glatkih kovrča bez nabora).

Uređaj ima okretni kabel. Istina, mnogi korisnici govore o njegovoj nedovoljnoj duljini - 1,8 m.

izolučivanje

Uvijač za valovitost je uređaj s dvije ploče, a ove ploče imaju cikcak površinu. Prije nekoliko godina polaganje takvog kovrčavog željeza smatralo se nevjerojatno modnim. Zahvaljujući njoj dobiveni su izvorni mali valovi.

Sada je moda za takav styling više nestala, ali željezo za valjanje kovrče i dalje ostaje u potražnji, posebno među profesionalcima. Uz pomoć ovog alata moguće je dati pramenovima bazalni volumen koji će trajati dugo. Da biste to učinili, samo trebate obraditi zonu korijena željeznim uvijačem.

Ostatak kose možete ostaviti ravno ili uvijen..

U kategoriji valovitosti valja napomenuti kolut za glačanje Valera Volumissima (647.01). Proizvod se smatra profesionalnim, ima uske ploče, što osigurava prozračnost i volumen uvijenih brava. Dizajniran prvenstveno za stvaranje bazalnog volumena, s kojim styler radi izvrstan posao. Glasnoća je izražena, ostaje dugo vremena.

Međutim, ako trebate napraviti valovitost duž cijele duljine kose, trebat će puno vremena. Širina ploče - 1 cm.

Također, proizvod karakterizira precizno podešavanje grijanja u rasponu od 80-230 stupnjeva, ima funkciju ionizacije. Radi lakšeg transporta, predviđena je posebna zasunka. Međutim, poklopac nije predviđen u kompletu, što se može smatrati malom nedostatkom..

Možete stvoriti valovitost s Dewal 03-870 Pro-Z Slim stylerom, o kojem je riječ u daljnjem tekstu.

Ravna glačala

Željezo za kovrče, u svom dizajnu, slično je valovitosti - ima 2 ploče, između kojih se kopča kose steže i produžuje. Međutim, površina ploča potpuno je ravna, stoga se sam alat koristi za ravnanje kose.

Međutim, ako poznajete određenu tehniku ​​uz pomoć peglanja, možete stvoriti zanimljive velike kovrče koje izgledaju vrlo prirodno.

Širina željeza za uvijanje može biti različita, a što je dulja dlaka, to bi trebala biti i širina ploča. Tako će uređaj biti praktičniji za upotrebu.

Neosporni lider na ljestvici među glačacima ravnog glačanja je Dewal 03-870 Pro-Z Slim styler (Njemačka). Jednako je dobar za stvaranje glatkih niti i kovrča, a također dodaje volumen vašoj kosi u sekundi.

Širina ploča je 1,1 cm, što je prikladno za stvaranje bazalnog volumena, ali nije previše ugodno ako trebate napraviti valovitost za cijelu duljinu kose.

Proizvođač se bavi proizvodnjom profesionalnih frizerskih alata, tako da ovaj model peglanja ima sigurnost i jednostavnost uporabe. Proizvod ima 4 temperaturna stanja (od 140 do 200 stupnjeva), karakterizira brzo zagrijavanje (u 5 sekundi), ima dugu kabel od 2,5 metra. Sam proizvod je lagan, udobno se uklapa u ruku. Ima pristupačnu cjenovnu kategoriju za profesionalni alat.

Međutim, korisnici primjećuju nedostatak podrške za glačanje, kao i trajanje njegova hlađenja.

Profesionalni styling Remington S-8700 ima keramički premaz i omogućava ne samo ispravljanje kose, već i stvaranje hollywoodskih kovrča. Ima 5 temperaturnih načina, kao i funkciju ravnanja parom. Uređaj je lagan, udobno se uklapa u ruku, ima rotirajuću vrvicu od 2,5 metra, a također ima i petlju za vješanje. Međutim, korisnici primjećuju neke nedostatke - nedostatak poklopca za pohranu, što je posebno neugodno, s obzirom na znatne troškove uređaja.

Zasebno, vrijedno je istaknuti višenamjenske glačala za uvijanje s izmjenjivim mlaznicama. Primjer za to je Philips HP-8699. Radne površine za ovaj model su cilindrične mlaznice 2 različita promjera, mlaznica u obliku konusa, spiralna mlaznica i valovitost. Sve su radne površine prevučene keramikom, brzo se zagrijavaju. Dizajn je također završen s kopčama za kosu.

Nakon sat vremena neprekidnog rada, model se automatski isključuje, ali nema vremena za isključivanje zagrijavanja kovrča u ovom modelu. Od minusa možemo napomenuti brzo zagrijavanje (nakon pola sata rada) ručice za kovrčanje.

Sličan višenamjenski uređaj može se naći u liniji druge poznate marke - Remington S-8670. Sadrži cilindričnu mlaznicu, mlaznice za valovito i željezo, dvije vrste spiralnih mlaznica, kao i par stezaljki. Sve mlaznice su obložene keramikom. Uređaj karakterizira učinkovitost grijanja, ima zaustavljanje u slučaju nužde, dugačak (2 m) kabel i kućište za odlaganje. Od minusa, prema recenzijama potrošača, može se primijetiti poteškoća zamjene mlaznica - oni su uski.

Kriteriji izbora

Kada kupujete željezo za uvijanje obratite pažnju na marku proizvođača. Dajte prednost poznatijim tvrtkama, iako njihovi proizvodi imaju veću cijenu. Najbolji izbor - profesionalni alat.

Također, jedan od prvih kriterija odabira trebao bi biti vrsta premaza ploča. Sigurnim se smatraju glačala za curling obložena keramikom, turmalinom i teflonom. Prva dva imaju duži radni vijek, pažljivije tretirajte kosu, ali također imaju i veće troškove. Proizvodi od teflona brže se zagrijavaju, što može uzrokovati sušenje kose.

Uz to se takav premaz, ako se aktivno koristi, brzo istroši..

Sljedeći parametar je promjer mlaznice. Ovisi o tome kakav će biti rezultat stylinga. Za manje kovrče prikladan je konus za uvijanje ili proizvod malog promjera. Što je zadnji zadnji, to će se veće kovrče moći uvijati.

Ako sanjate male kovrče, odaberite željezo za kovrče s promjerom mlaznice 10-15 mm. Da biste postigli svjetlosne i elastične valove, možete kupiti željezo za uvijanje s 2 ili 3 cilindrične mlaznice. Da biste dobili velike kovrče u stilu stilova holivudskih zvijezda, možete preporučiti styler promjera 32-33 mm. Ako je prioritet razni styling, vrijedno je pogledati proizvode s različitim mlaznicama.

Međutim, važno je zapamtiti da takvo višenamjensko željezo za uvijanje u pravilu služi manje nego inače. U uređajima s izmjenjivim mlaznicama, slaba točka je upravo mjesto na kojem su te mlaznice fiksirane. Ne želite riskirati - nabavite 2-3 obična modela različitog promjera.

Ako ste vlasnik duge kose, ima smisla obratiti pažnju na duljinu mlaznice. Što je dulja kosa - duža je mlaznica, inače će biti neugodno kovrčati.

Vrijedno je obratiti pažnju na snagu željeza za curling. Profesionalni uređaji mogu imati snagu do 90 vata. Međutim, trebate se prilagoditi njihovoj uporabi. Za kućnu upotrebu dovoljan je uređaj snage 45-50 W.

Ne treba zanemariti ni sposobnost podešavanja temperature. Štoviše, što je ta postavka tanja, to je bolje. Naravno, trošak željeza za kovrče raste od toga, ali takve su postavke garancija zdrave kose. Optimalno, ako uspijete podesiti temperaturu grijanja od 50 do 200 stupnjeva i podesiviju međupoložaja između njih - to je bolje.

Za tanku i oslabljenu kosu naznačena je temperatura grijanja od 50-80 stupnjeva. Za nestašne i žilave, ali zdrave niti, temperatura se može podići na 140-150 stupnjeva.

Korištenje željeza za curling bit će mnogo prikladnije ako ima dugu vrvicu. Optimalno - 2,5-3 metra, a ovaj će se kabel okretati oko svoje osi. Još jedan koristan dodatak je prisutnost stalka na željeznom uvijaču. U protivnom se mogu pojaviti poteškoće u to gdje i kako staviti vruće željezo za kovrče, postoji opasnost od površinskih oštećenja.

Korisno se može nazvati mjeračem isključivanja za spremnost kovrča, zahvaljujući kojem nećete izgorjeti niti. Tu su i proizvodi opremljeni vremenskim mjeračem požara.

Potonji neće dopustiti da se dogodi požar, čak i ako je uvijeno željezo uključeno i zaboravljeno.

O tome kako odabrati curler za kosu, pogledajte sljedeći video.